Лийдс Юнайтед победи като гост Суонзи с 4:0 в мач от

...
Лийдс Юнайтед победи като гост Суонзи с 4:0 в мач от
Коментари Харесай

Илия Груев с асистенция при разгромна победа на Лийдс

Лийдс Юнайтед победи като посетител Суонзи с 4:0 в мач от 32-рия кръг на Чемпиъншип. Уилфред Ньонто вкара два гола за йоркширци, като преди този момент Крисенсио Съмървил и Йоел Пиро се разписаха във вратата на " лебедите ".

Българският национал Илия Груев-младши изигра цялостни 90 минути за своя отбор, като се регистрира с асистенция за първия гол на своя отбор и още веднъж впечатли с играта си. Българският национал игра 98 пъти с топката като приключи 86 от своите 88 подавания в границите на дуела, като беше извънредно ефикасен и във фаза отбрана.

Двубоят стартира с напън от страна на Лийдс Юнайтед. В 8-ата минута Илия Груев подаде към Кринсенсио Съмървил, който с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата, откакто топката тупна подло пред Карл Ръшуорт.

Две минути по-късно Лийдс съумя да удвои преднината си. Йоел Пиро комбинира на двойно с Уилфред Ньонто, който изведе на чиста позиция и нидерландецът порази задачата.

Ньонто пък на собствен ред вкара третото попадение за Лийдс в 35-ата минута след асистенция от страна на Арчи Грей, а в 72-ата минута италианският гений постави дефинитивно точката на разногласието с втория си гол.

След тази победа Лийдс изпревари Саутхемптън и се изкачи на второто място в Чемпиъншип с актив от 66 точки, до момента в който Суонзи е на 17-та позиция с 36.
 Илия Груев още веднъж на равнище при поредна победа на Лийдс
Илия Груев още веднъж на равнище при поредна победа на Лийдс

Йоркширци с класика над Родъръм
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР